Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen online

Blog

Watersporten zonder zorgen met een wetsuit voor je kind!

Het koele, zoute water van de zee raakt je gezicht. Je hoort jezelf en je kind schaterlachen. De zon laat het gehele wateroppervlak schitteren en alles lijkt te stralen. Alles is goed. Zo fijn kunnen watersporten voelen. Lekker samen wakeboarden, surfen, waterskiën, waar je hart ook ligt. Je hebt wel een paar belangrijke dingen nodig voordat je gaat sporten op het water, zeker als je met je kind gaat. Een van de eerste dingen is toch wel een wetsuit voor kind-variant.

Wetsuit 101

Wetsuits, ook voor je kind, worden gemaakt van neopreen en beschermen de drager tegen onderkoeling. Ze worden zowel voor watersporten gebruikt als voor (diepzee)duiken. Als een wetsuit goed werkt dan laat het een klein beetje water toe in het pak, wat vervolgens samen met je lichaamswarmte je lichaam opwarmt en ook warm houdt, zelfs als het water steeds kouder wordt. Deze isolatietechniek werd in 1951 ontdekt. Het werd eerst uitgetest op kleding door en voor surfers, en toen het z’n werking eenmaal bewezen had, werd het ook een commercieel succes.

Al die soorten

Je hebt verschillende varianten als het gaat om een wetsuit kind-variant. Er is een ‘shorty’, een wetsuit met korte pijpen en mouwen. Deze zijn meestal niet zo dik en worden vaak gebruikt voor watersporten waar je heel wendbaar en flexibel moet zijn. Een ‘shortarm’ wetsuit heeft lange pijpen en korte mouwen, en wordt gebruikt voor watersporten waarbij vooral je armen heel wendbaar moeten zijn. Je hebt ook een ‘steamer’, dit zijn de dikst mogelijke wetsuits. Deze worden vaak gebruikt in de winter. Ook heb je een ‘drysuit’, een pak dat als enige variant geen water binnen laat. Hier kan je zelfs een trui en broek onder dragen. Dit maakt je wel minder wendbaar, maar ook nog minder vatbaar voor onderkoeling. Dit pak wordt dan ook vaak gebruikt voor duiken.

Verdiep je dus even goed in alle soorten en gebruiksdoeleinden voordat je een wetsuit voor jezelf en je kind koopt. Warm genoeg blijven is heel belangrijk en met een goed wetsuit zorg je ervoor dat jij en je kind veilig en zonder zorgen van het water kunnen genieten!

Geef een reactie