Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen online

Blog

Waarom het goed is om als man te fietsen

Fietsen wordt steeds populairder en meer mensen gaan het ook daadwerkelijk leuk vinden. Dit is een goed ding, het is namelijk erg goed voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Het is voor mannen dan ook erg belangrijk om te fietsen, dit komt omdat minder mannen fietsen dan vrouwen dat doen. Het is dan ook niet vreemd om vaker een fietsende vrouw te zien dan een fietsende man, let hier meer een keer op voor de grap.

Wat voor soort fietsen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten fietsen. Sommige zijn meer geschikt voor mannen dan andere. Racefietsen zijn bijvoorbeeld niet altijd geschikt voor mannen, omdat ze gemakkelijk te zwaar kunnen worden. De meest populaire soorten fietsen zijn dus racefietsen, mountainbikes, hybride fietsen en comfortfietsen. Daarnaast is het zo dat de remmen meestal op het achterwiel geplaatst worden. Het frame van de meeste fietsen heeft twee evenwijdige buizen die stangen worden genoemd. De eerste fiets heette het stokpaardje en had geen versnellingspook, maar een eenvoudig mechanisme dat een pal op de slinger werd genoemd.

Wat was de eerste fiets?

De eerste fiets werd in 1817 in Nederland gemaakt. De ontwerper was een Duitser en de naam van de fiets was Draisienne. De naam is Frans en betekent "lopende machine". De fiets had geen versnellingspook en was dus niet heel anders dan het stokpaardje. Vrouwen waren vaak heel anders dan mannen, vooral in de 19e eeuw. Vrouwen zijn vaak minder actief geweest. Daarom worden damesfietsen vaak geclassificeerd als vrijetijdsfietsen. Vrouwen zijn vaak modebewuster dan mannen. Daarom zijn damesfietsen vaak erg kleurrijk. Tot slot waren militaire fietsen zijn vaak heel anders geweest dan gewone fietsen. Dit komt omdat deze tegen een stootje moesten kunnen, er werd namelijk vaak mee gegooid. Daarnaast moesten ze vooral praktisch zijn voor de militairen.

De fiets voor heren

De herenfiets is doorgaans robuuster dan de damesfiets. De afstand tussen het zadel en het stuur is op de herenfiets korter dan op de damesfiets, zodat mannen makkelijker kunnen fietsen. De herenfiets heeft meestal een comfortabeler zadel.

Fietsen is gezond

Fietsen is heel gezond, omdat je er sterk en fit van wordt. Je kunt ook afvallen door te fietsen. Fietsen is gezond voor het hart, omdat het het hart versterkt en efficiënter laat werken. Fietsen is ook goed voor de longen en stimuleert hun werking. Het is ook een goede manier om te ontspannen na een dag hard werken. Je kan helemaal tot rust komen en jezelf weer opladen na een harde werkdag.

Geef een reactie