Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen online

Blog

Spaanplaat: handig materiaal voor behangtafel

spaanplaat

O jee, het is weer zover. Mijn partner heeft de kriebels gekregen. Het huis moet helemaal anders. Oké, hij heeft wel een beetje gelijk want we wonen al jaren tussen dezelfde kleuren en hetzelfde meubilair, maar ja, ik ben daar ook wel een beetje aan gehecht. Maar goed, ik ben de beroerdste niet. Misschien is het wel leuk om het hele huis weer eens anders in te richten. Ik heb geen hekel aan klussen dus kom maar op. Het eerste wat we echt aan gaan pakken zijn de muren. Die zien er ook niet meer uit. We gaan dus behangen. Mijn vriend wilde een geweldige werktafel in de kamer zetten, maar ja, die hebben we niet. Nu kun je die natuurlijk gewoon kopen, maar hij ging nog even een stukje verder. Dit keer zou hij zijn werktafel zelf maken. Hartstikke handig, dat kan met relatief goedkoop spaanplaat en dan kan hij er jaren mee doen. Voor de volgende verbouwing had hij dan ook alvast een geweldige tafel van spaanplaat.

Spaanplaat overal te koop

Nu is spaanplaat een makkelijk te verkrijgen materiaal. Het is gemaakt van zaagsel met een bindmiddel zoals hars. Dat geeft het ook zijn bijzondere uiterlijk. Het is, zoals ik al zei, relatief goedkoop dus ach, waarom niet. Bovendien is het echt overal te krijgen en snel leverbaar. Mijn vriend is best handig en binnen de kortste keren had hij een spaanplaat in huis en het overige materiaal had hij ergens tweede hands op de kop getikt. Binnen enkele dagen stond er een prachtige werktafel en konden wij met onze muren beginnen. Nou ja, die moesten dus natuurlijk eerst nog schoon gemaakt worden. Het oude behang verwijderen, dat is zo’n beetje de enige klus waar ik een bloedhekel aan heb. Centimeter voor centimeter moet je afwerken. En een stoomapparaat versnelt het misschien iets, maar nou niet bepaald dramatisch. Maar goed, het behang was eraf en nu kon de werktafel van spaanplaat zijn nut bewijzen.

Nieuw behangetje, frisse look

Mijn vriend had de tafel helemaal naar zijn wens gemaakt en we hadden er inderdaad veel plezier van tijdens het behangen. En spaanplaat kan wel ergens tegen dus inderdaad, die tafel kunnen we opnieuw gebruiken. Met ons nieuwe behang ziet de kamer er al weer een stuk beter uit. Nu de rest nog. Mijn vriend heeft het wel te pakken. Hij vond het leuk de tafel zelf te maken. Hij droomt nu van meer eigengemaakte meubels. We zullen zien, de verbouwing is nog in volle gang.

Geef een reactie