Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen online

Blog

Philipp Plein: daar moet je zijn

Als je je ook maar enigszins in de mode-industrie hebt verdiept zal zijn naam je bekend voorkomen, maar een van de meest veelbelovende en interessantste (relatieve) nieuwkomers is Philipp Plein. Er is nog niet eerder een ontwerper geweest die ook maar enigszins doet wat hij doet en velen wachten dan ook met smart op zijn nieuwe collecties.

Plein 101

Geloof het of niet, maar Philipp Plein begon als een rechtenstudent die zijn liefde voor ontwerpen ontdekte toen hij hondenmanden aan het maken was. De logische volgende stap was voor hem meubilair en hij maakte veel stukken met exotisch en excentriek materiaal. Zijn eerste kledingcollectie bestond uit een serie militaire jasjes die hij bekleedde met Swarovski-kristallen in de vorm van schedels. Deze collectie (en al zijn daaropvolgende ontwerpen) trok de aandacht omdat het iets pakte dat niet persé werd beschouwd als heel modieus en er iets luxueus aan toevoegde. Dit gaf zowel het jasje als de kristallen een nieuwe dimensie. Plein doet dit met elke nieuwe collectie steeds maar weer opnieuw. Hij zorgt dat hij altijd vernieuwt.

Casual chic

Ook de kleding die wordt verkocht aan het mainstream-publiek heeft dit excentrieke randje. Hij ontwerpt alles, van truien tot laarzen en broeken. Zijn kleding maakt ruimschoots gebruik van exotische materialen, zoals kristallen, nep bont en kant, om er maar een paar te noemen. Je zult dus altijd opvallen als je iets van Philipp Plein draagt. Hij zet ook vaak zijn naam op zijn creaties, meestal in een ouderwets kalligrafie-achtig lettertype. Ook dit geeft zijn kleding weer dat extra aparte randje. De prijzen van een Plein-original lopen wel erg uiteen. Je kan €100 neertellen voor een broek, maar zo ook €10.000 voor een paar laarzen (dan wel weer vol kristallen en met ‘PLEIN’ erop). Het is dus maar net hoeveel je wilt en kunt besteden aan kleding.

Zoek je dus een excentriek nieuw kledingstuk om je garderobe net even dat beetje meer te geven, of wil je je eens goed verdiepen in de succesverhalen van de mode-industrie, dan ben je bij Philipp Plein aan het goede adres.

Geef een reactie