Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen online

Blog

Hoe ik in het nieuwe jaar minder geld uit ga geven

De feestdagen breken aan en over precies een maand is het al oudejaarsdag. Ik hoor nu al mensen praten over hun goede voornemens voor 2020. Zelf heb ik hier ook al over nagedacht. In september 2020 ga ik op uitwisseling naar Australië en dit is geen goedkoop grapje. Mijn goede voor de eerste helft van 2020 is dus om minder geld uit te geven om zo te sparen voor mijn uitwisseling. In deze blog vertel ik hoe ik dit denk aan te gaan pakken. 

Meer bonus winkelen

Ondanks dat ik een student ben, doe ik geen boodschappen zoals je van een student zou verwachten. Ik ga namelijk gewoon naar de Albert Heijn. En hoe erg het ook is, ik let eigenlijk helemaal niet zo goed op de prijzen als ik boodschappen aan het doen ben. Als ik komend jaar minder geld uit wil geven, is dit dus een goed eerste punt om op te verbeteren. Ten eerste wil ik beter opletten op welke producten ik aanschaf. Vaak zijn er meerdere soorten van elk product die nog best veel verschillen qua prijs. Per product zal dit niet veel schelen, maar als je alles bij elkaar optelt kan dit een groot verschil maken. Daarnaast is mijn plan om de bonus beter in de gaten te houden, en niet alleen van de Albert Heijn. Ik wil voortaan aan het begin van de week van elke supermarkt in mijn omgeving alle aanbiedingen bekijken. Zo weet ik precies wat bij elke winkel in de aanbieding is op het moment dat ik boodschappen ga doen. Op lange termijn zullen dit soort kleine verschillen mij veel geld besparen!

Meer goedkope alternatieven

Zoals ik net al een beetje heb door laten schemeren, leid ik een best luxe leven voor een relatief arme student. Ik heb gewoon een Iphone als telefoon en koop regelmatig nieuwe kleren. Dit zijn ook dingen waarop ik veel kan bezuinigen in het nieuwe jaar. Mijn goede voornemen is om in 2020 vaker te kiezen voor de goedkopere alternatieven. Zo ging ik laatst eens al mijn vaste lasten bekijken. Ik kwam erachter dat mijn Iphone abonnement eigenlijk hartstikke duur is als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld een Huawei abonnement. En dat terwijl een Huawei telefoon een hele goede telefoon is. Ik ben dus van plan om mijn telefoon met abonnement in te ruilen voor een goedkoper alternatief. Het kiezen van een goedkoper alternatief wil ik ook doorvoeren in alle activiteiten die ik doe in mijn vrije tijd. Zo ga ik nu regelmatig uiteten met mijn vriendinnen. Wij gaan dan niet naar dure restaurants, maar zo nu en dan een pastaatje eten telt uiteindelijk wel op tot een flink bedrag. Met dit soort dingen wil ik vaker een goedkoper alternatief voorstellen. Want thuis een pasta koken en wijntje drinken is natuurlijk net zo gezellig, en veel goedkoper!

Geef een reactie