Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen online

Blog

Een webshop opzetten doe je zo

Tegenwoordig is het door de hedendaagse ontwikkelingen en techniek voor iedereen mogelijk om in een mum van tijd een webshop op te zetten. Echter is een daverend succes met een eigen webshop niet voor iedereen weggelegd. Naast de technische kant (zoals het integreren van een live chat service om je webshop bezoekers op weg te helpen) komen er ook een aantal ondernemerskwaliteiten en de juiste marktstrategie kijken bij het opzetten van een goedlopende webshop. In dit artikel leggen we je uit welke valkuilen je dient te vermijden om succesvol te worden met jouw eigen webshop.

Start met een mentor

De grootste fout die mensen maken is, zonder mentor starten. Waarom? Kijk, vroeger had je YouTube-video’s, volgde je een tutorial, snapte je het en was je succesvol. Maar tegenwoordig, in het digitale tijdperk, is er overload aan information. Je kunt hier een tutorial zien en daar zie je weer een andere strategie en daar zie je weer een tactiek. En zijn zoveel strategieën online.

En uiteindelijk is het juist beter om gewoon één strategie aan te houden. Kijk, mensen die geen mentor hebben, houden zich niet aan één strategie. Die zien hier een YouTube-video, zie daar een Shopify-cursus, gaan daar Dropshippen, gaan daar Private Labelen, die proberen alles. En als je alles tegelijkertijd probeert te groeien, gaat niets groeien. Dus zoek één mentor waarvan je denkt van, oké, met hem voel ik een band, van hem wil ik het leren.

Want alle strategieën zijn goed. Kijk, natuurlijk is de één beter dan de ander, maar uiteindelijk werkt alles.  Je kunt met Dropshippen geld verdienen. Met alle businessmodellen die je ziet, social media marketing, e-commerce, Private Labeling, met alles kan je geld verdienen. Het werkt allemaal. Nee, niks is een scam. Netwerkmarketing kun je zelfs geld mee verdienen.

Maar uiteindelijk draait het dus om, heb je de juiste mentor? Leer je van iemand die het jou stap voor stap goed uitlegt? Die een fijne vorm van communicatie heeft. Waarvan je denkt van, oké, dat begrijp ik. Hoe hij het uitlegt, hoe simpel hij het uitlegt, zo zou ik mijn lessen willen. Dan heb je de juiste mentor.

Veel voorkomende fouten

Er zijn een aantal valkuilen die je als webshop ondernemer dient te vermijden. Mensen die of seizoensproducten inkopen, of hype-producten. Dat is een grote fout. Verder mensen die te perfectionistisch zijn, waardoor ze geen actie ondernemen. Of mensen die te veel geld investeren in één keer. Of mensen zonder mentor. Dus voorkom deze fouten. Vind een mentor. Investeer niet gelijk al je geld. Zorg je dat evergreen producten verkoopt die het hele jaar door verkopen en wees niet te perfectionistisch. Je kunt beter gewoon actie ondernemen.

Geef een reactie