Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen online

Blog

Een stedentrip naar Barcelona

Menig Nederlander staat te popelen om weer gewoon op vakantie te kunnen. Alhoewel intercontinentaal reizen waarschijnlijk nog een tijdje op zich zal laten wachten, is er goede hoop dat er snel weer binnen Europa gereisd kan worden. In ieder geval in het voorjaar. Er zijn dan weer vele leuke vakantiebestemmingen beschikbaar maar voor mensen die ontzettend van steden houden is Barcelona een fantastische vakantiebestemming. In dit artikel bespreken we leuke dingen om te doen tijdens een stedentrip Barcelona.

Bezoek Camp Nou

Voor echte voetbalfans is het natuurlijk geen geslaagde trip als je niet het fantastische stadium van Barcelona gaat bekijken, geheten Camp Nou. Of er nu een wedstrijd is of niet, het is altijd fantastisch om dit stadion van binnen te zien. Er zijn meerdere opties voor rondleidingen.

Naar het strand

Als je in het voorjaar naar Barcelona gaat dan is het waarschijnlijk al heerlijk weer en perfect om naar het strand te gaan. Je kunt op sommige plaatsen een strandbede huren maar gewoon met een handdoek neerploffen is ook geen probleem. Er zijn vele Chiringuitos waar wat lekkers te eten of drinken kunt halen. Daarnaast zijn daar ook fantastische cocktails te bestellen dus heerlijk voor in de avonduren.

De Sagrada Familia

Deze wereldberoemde basiliek moet iedereen een keer gezien hebben. Er wordt al sinds 1882 aan deze kerk gewerkt en hij is nog altijd niet af. Het ontwerp voor de kerk komt van de beroemde Spaanse architect Gaudi. Hij heeft nog vele andere bouwwerken in de stad ontworpen. De Sagrada Familia is niet alleen prachtig van buiten maar ook vanbinnen. Wat je betaalt om de kerk van binnen te zien wordt gebruikt voor de bouw. Zo draag je dus bij aan het afmaken van de kerk.

Uitzicht

Als je in één klap een uitzicht vwilt op de gehele stad dan is de Tibidabo-berg zeker een bezoek waard. Je kunt via de kabelspoorweg naar de top waar je ook een prachtige witte kerk vindt en een reuzenrad. Het is ook mogelijk om met de auto naar de top te gaan maar we raden de kabelbaan zeker aan.

Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona

Als je graag meer wilt weten over de geschiedenis van Barcelona dan kun je naar dit museum. Je vindt er alles over de geschiedenis van Barcelona, vanaf de Romeinse tijd tot en met nu. Er zijn opgravingen te zien van rond het jaar nul dus het is een hele bijzondere ervaring en heel erg leuk voor geschiedenisliefhebbers.

Geef een reactie