Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen online

Blog

Een nieuw fris interieur voor in jouw huis

Ben je die ene oude bank nou wel is zat? Of zitten er zoveel vlekken op je houten tafel dat die ook wel is toe is aan vernieuwing. Eén keer in de zoveel tijd is het helemaal niet zo gek om is wat anders in huis te proberen. Als je het geld en de tijd ervoor hebt zou ik het zeker iedereen aanraden! Kijk eens kritisch naar je eigen huis en begin bijvoorbeeld bij de woonkamer. Dan heb je gelijk het grootste gedeelte gehad en kan je vanuit daar verder werken. Denk goed na wat jij nou eigenlijk wilt veranderen aan je huis. Zijn het toch de kleuren op de muren of misschien zijn het alleen de meubels? Met een paar kleine aanpassingen kan jij je weer helemaal thuis voelen in je eigen huis.

Verschillende seizoenen

De verschillende seizoenen hebben natuurlijk ook te maken met wat je wel en wat je niet mooi vindt staan in je huis. Tijdens de winter heb je automatisch een wat knusser en warmer gevoel. Dan kan je ook de kleuren en meubels in je huis daarop aanpassen. Ga tijdens de herfst en de winter voor warmere kleuren zoals bruin, beige, oranje en rood. Dit zal jouw huis gelijk een hoop warmte laten uitstralen die je in de winter wel nodig hebt. Kijk ook naar de verschillende materialen die je in je huis hebt. Houten meubelen zie je vaker terugkomen in de winter. Evenals een openhaard natuurlijk. Tijdens de lente en de zomer wil je natuurlijk wat frissere kleuren in je huis hebben. Pastelkleuren zijn helemaal de trend van nu. Van licht roze tot licht geel, het kan allemaal. Als je het maar goed weet af te stylen. Met pastelkleuren kan je huis er snel kinderachtig uit komen te zien. Door wat grovere meubelen te gebruiken kan je dit voorkomen.

De verbouwing zelf

Als je dan hebt bedacht wat je wilt doen kan de verbouwing echt van start gaan. Gaan jullie het allemaal zelf doen of huur je een bedrijf in die het binnen een paar dagen voor je doet? De keuze ligt helemaal bij jullie. Als je nou bijvoorbeeld een hele handige man hebt dan kan hij zelf nieuwe meubelen maken. Daar heb je dan wel een aantal gereedschappen voor nodig. Om het hout of staal te snijden heb je een snijmachine nodig. Om het hout mooi glad en netjes te krijgen heb je een schuurmachine nodig. En om dan uiteindelijk alles in elkaar te zetten heb je natuurlijk veel schroeven en spijkers nodig en een stevige hamer.

Geef een reactie