Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen online

Blog

De grootste ergernissen op kantoor

De meerderheid van de mensen in Nederland werkt op een kantoor, of heeft wel eens op een kantoor gewerkt. Werken op een kantoor heeft vaak vele voordelen. Zo zijn er comfortabele stoelen waardoor je ergonomisch achter de computer kunt zitten en zijn veel van je collega’s in de buurt om eventuele vragen aan te stellen. Vergeet ook zeker het heilige koffiezetapparaat niet! Maar er zit ook een keerzijde aan het werken in een kantoor. Met al die mensen op je lip ontstaan er nog wel eens ergernissen. De grootste ergernissen zijn:

1.  Rumoerige collega’s

In een kantoor moet je rekening houden met anderen die er zijn, en zich ook moeten concentreren op hun werk. Helaas is hier niet iedereen zich altijd van bewust, of het maakt mensen gewoon niks uit. Zo heb ik een collega die telkens op vol volume grappen vertelt. Of luid dingen voorleest die hij op zijn computer tegen is gekomen. Om je dood te ergeren! Ook subtielere geluiden, die in het begin nog niet zo opvallen, kunnen je helemaal gek maken. Zoals die ene collega die slurpend appels eet, of telkens met de voeten op de grond blijft tikken.

2. Apparatuur

Wanneer je de hele dag moet werken met computers en printers, is het wel zo fijn dat deze naar behoren werken. Wanneer dit niet het geval is, zou je soms het liefst het apparaat in stukken willen slaan. Als je het als werkgever belangrijk vindt dat je personeel tevreden is, dan kan je maar beter wat extra investeren in nieuwe apparatuur. Wat veel werkgevers niet beseffen is dat de oorzaak van een slome computer de processor is. Dit noem je ook wel de CPU. De processor is als een vitaal orgaan voor een computer, en bepaalt grotendeels de snelheid. Wanneer je telkens moet blijven klungelen met slome computers omdat het ’te duur’ is om snellere computers aan te schaffen, vertel haar of hem dan over de processor. Dit kan goedkoper zijn dan de aanschaf van een hele nieuwe computer. Raad dan gelijk een i9 9900k aan, dan kan de computer even vooruit.

3. Ongezonde omgeving

Ten slotte is een kantoor over het algemeen niet de gezondste plek. Je bent telkens aan het zitten. De meeste kantoren hebben geen plek om even te rennen of iets dergelijks. Het is wel iets waar steeds meer aandacht voor is, gelukkig. Een stabureau is al veel gezonder. Hiernaast kunnen in veel kantoren de ramen niet open doordat er een kunstmatig klimaat is. Negen van de tien keer betekent dit echter dat het benauwd is en veel te warm. Na een lange dag op kantoor kom je dan met knallende koppijn thuis.

Er zijn vast nog veel meer ergernissen op te noemen, maar dit waren een aantal van de meest voorkomende. Iedereen alvast veel succes voor maandag!

Geef een reactie