Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen online

Blog

Dames! Hoe koop je de juiste zomerjas?

Goed nieuws: de zomer komt er weer aan! Sommige mensen kijken het hele jaar uit naar het warme weer, de bomen en bloemen in volle bloei en alleen maar korte mouwen aan. Ikzelf ben meer een winterpersoon, maar ik moet toegeven dat een fijne warme zomerdag niet verkeerd is. Of je nu een zomer- of winterpersoon bent, soms wordt het hier in ons kleine wispelturige kikkerlandje, zelfs tijdens de zomer, nog een beetje koud of winderig. Hierom is een zomerjas dames super handig!

Het kopen van een zomerjas dames kan nog best lastig zijn soms. Wat past bij jou, wat past bij de rest van je kleding, hoe warm wil je dat hij is, welke kleur? Dit zijn allemaal belangrijke dingen om over na te denken. Hieronder een paar tips voor als je lekker gaat shoppen voor een zomerjas.

  1. Je neemt eigenlijk altijd je maat op voordat je kleding gaat kopen. Dit hoort bij een zomerjas niet anders te zijn. Het is ook slim om de jas altijd even te passen in de winkel. Behandel je potentiële nieuwe zomerjas dus eigenlijk als elk ander kledingstuk wanneer je erover nadenkt hem te kopen.
  2. Denk ook goed aan wat voor lengte je wilt. Fiets je veel? Dan is een hele lange zomerjas misschien niet handig. Heb je een hele specifieke kledingstijl? Daar past vaak ook maar een specifieke lengte jas bij. Je hebt traditioneel gezien drie soorten van de zomerjas dames. Er is de korte jas; die net boven je heupen stopt, de ‘normale’ zomerjas; die op je heupen stopt, en de lange jas; die over je billen valt en misschien zelfs tot je knieën komt. Onthoudt ook: langer betekent meestal warmer.
  3. Nog iets om over na te denken, in verband met zowel stijl als warmte, is het materiaal van je zomerjas dames. Sommige zomerjassen worden van leer gemaakt. Dit is een materiaal dat je vrij warm houdt. Jasjes van leer zijn meestal wat korter. Ook is het goed om bij leer na te denken of je het er ethisch mee eens bent. Dan heb je ook nog waterafstotende zomerjassen, die zijn goed voor iets extremere weersomstandigheden (regen, hagel, harde wind). Ook heb je spijkerstof. Dit is erg stijlvol en kan een outfit helemaal afmaken. Jasjes van spijkerstof komen eigenlijk in alle maten.

Hopelijk ga je nu iets beter voorbereid op zoek naar een mooie zomerjas dames. Hopen dat je hem vindt!

Geef een reactie