Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen online

Blog

Alles in en om het kantoor schoonhouden

schoonmaken

Het schoonhouden van je werkomgeving is meer dan belangrijk om te doen. Zo is het fijner om in en om het pand te zijn. Veel bedrijven hebben dit al goed geregeld en zorgen er met een schema of op een andere manier voor dat iedereen samenwerkt om alles goed schoon te houden. Vooral voor veel kleinere bedrijven is het vaak een hele uitdaging om regelmatig op te ruimen. Het hoeft niet moeilijk te zijn om een kantoorpand schoon te houden. In deze blog lees je meer over de verschillende dingen die je kunt doen om het pand altijd goed schoon te houden.

Afval laten ophalen

Een voorbeeld is de  ophaaldienst bedrijfsafval nijmegen die rolcontainers komt legen. Bedrijven die gebruik maken van de service huren rolcontainers voor verschillende soorten afval bij het bedrijf. Online kunnen bedrijven alles met de ophaaldienst regelen van het soort afval dat ze willen deponeren tot de frequentie van het ophalen en de grootte van de container. Voor bedrijven die vaak volle containers en prullenbakken hebben is het inschakelen van een afval ophaaldienst  zoals ophaaldienst bedrijfsafval nijmegen een slimme keuze. Al het afval wordt zo regelmatig verwijderd en dat scheelt overvolle containers en prullenbakken in en om het kantoor.

Een schoonmaker

Naast het inschakelen van een afval dienst kun je als bedrijf ook een schoonmaakbedrijf of een particuliere schoonmaker inhuren om de boel een aantal dagen per week op te ruimen. Zo voorkom je dat kleine prulletjes en stof op kantoor de overhand nemen. Mensen die schoonmaken voor hun beroep maken de ruimtes in het pand vaak net iets beter schoon dan  als je het zelf zou doen. Het inhuren van een schoonmaker betekent echter niet dat je zelf helemaal niks meer hoeft te doen en alles door de schoonmaker laat doen. Door met zijn allen samen te werken kom je namelijk ook al een heel eind.

Met zijn allen aan de slag

Je kunt samen met alle werkzame mensen in het pand samenwerken om de werkomgeving schoon te houden. Dit kun je doen door een schema te maken met huishoudelijke taken die iedereen om de beurt moet uitvoeren. Punt een krijg je zo zekerheid dat het gebeurt en ten tweede weet je bij wie je moet zijn als het niet gedaan is. Door iedereen een ander klusje toe te wijzen is alles altijd schoon en draagt ieder een steentje bij. Hoe je het ook wilt aanpakken, het schoonhouden van het pand waarin je werkt is net zo belangrijk als het leven in een schoon huis.

Geef een reactie